Ναι, στην εφόρου ζωής μάθηση.
Ναι, στην διεπιστημονική προσέγγιση των θεμάτων.
Ναι, στην αναδιαμόρφωση τη συμπεριφοράς και της στάσης του ατόμου απέναντι στο φυσικό και, ιδιαίτερα, το κοινωνικοπολιτικό και πολιτιστικό του περιβάλλον, μέσα από τη μαθησιακή διαδικασία.
Ναι, στον άμεσο λόγο που γίνεται δράση - "απόδραση" από την καθεστηκυία πραγματικότητα...
2 σχόλια:
Σκάλωσα στην τελευταία φράση «απόδραση» από την καθεστηκυία πραγματικότητα...
Μεγάλη κουβέντα!
Όμως προσοχή! Πίσω από το «έκδηλο» και το «προφανές», κρύβεται ένας απατηλός κόσμος. Ένας κόσμος αλλοτριωμένος που μας καταδυναστεύει και μας χρησιμοποιεί. Μας ενσωματώνει στο σύστημα. Και οι κανόνες του συστήματος έχουν άμεση σχέση με το θέαμα.
Το θέαμα είναι η πραγματωμένη θεώρηση του κόσμου. Είναι δηλαδή μία κοσμοθεωρία που υλοποιεί στην πράξη αφηρημένα ιδεώδη. Αντικειμενοποιεί την πραγματικότητα σε έναν απατηλό κόσμο, αναδεικνύοντας το αντικείμενο σε εικόνα, το πρότυπο σε είδωλο ή σε φαινόμενο αυτό που ολοφάνερα υπάρχει. Έτσι δεν αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, αλλά ζούμε στην ψευδαίσθηση και την πλάνη. Πρέπει να το καταλάβουμε, η άρνηση της αντικειμενικότητας έχει διαλυτικές συνέπειες για την κοινωνία! Να γιατί η κοινωνία και η ζωή μας πρέπει να απομυθοποιηθεί! Με λίγα λόγια «πήραμε τη ζωή μας λάθος».
Όπως είπα σε άλλο σχόλιο γρήγορα θα ξανασυναντιόμασταν.
Μόνο που ένα λάθος μου κόστισε, στο προηγούμενο σχόλιο, την υπογραφή μου!
Δεν ξέρω πόσο συμφωνείς με την άποψη που έδωσα στο σχόλιό μου, σχετικά με το θέαμα.
Όμως πιστεύω ότι το θέαμα πηγάζει αυθόρμητα πια, μέσα από την υφιστάμενη οργάνωση της κοινωνίας μας!
Δημοσίευση σχολίου